Solistenconcert 24/04/2016

De Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia is fier enkele eigen muzikanten in de spotlights te zetten en te begeleiden bij hun solowerk tijdens dit concert.

Op de xylofoon brengt Siem Buseyne ‘Concertino for Xylophone’ van Jan Bosveld, Jana Depotter speelt ‘Rhapsody for Flute’ van Stephen Bulla. Beiden beëindigden vorig schooljaar met deze werken met glans hun muzikale opleiding aan de Poperingse Kunstacademie. Lieze Notebaert hoopt dit jaar hetzelfde te doen op trompet en speelt ‘Concerto de Aranjuez’ van Joaquín Rodrigo als voorbereiding op haar eindexamen.

Met ‘The Green Hill’ van Bert Appermont brengt Thomas Merlevede een waar huzarenstukje op euphonium. De klaroensectie komt aan bod in ‘Le Mutualiste’ van Constant Moreau. De hoorns nemen het publiek mee op jacht in het vierstemmig ‘Le Rendez-vous de chasse’ van G. Rossini.

Tussendoor trakteert dirigent Björn De Kock met zijn voltallig orkest het publiek op enkele bijna ware natuurdocumentaires met ‘Seagate Overture’ (J. Swearingen), ‘Into the Raging River’ (S. Reineke) en ‘Beyond the Horizon’ (R. Galante).

Achteraf kan er gezellig nagepraat worden bij een aperitiefje. Ingang 5 euro, geen voorverkoop.