’n Leegn pupiter

Tijdens de oorlogsjaren ’14-’18 lag het verenigingsleven in Poperinge zo goed als stil. Ook in ’ t stadsmuziek lag er die jaren niets op de pupiter. Vele jonge mannen moesten gaan vechten, duizenden gezinnen sloegen op de vlucht en de achterblijvers probeerden te overleven.

De muzikanten van de harmonie, o.l.v. Björn De Kock brengen met dit vertelconcert hulde aan hun eigen (over)grootouders die leefden tijdens De Groote Oorlog.

Oma Rita Mareco vertelt aan haar kleinkinderen over de gruwel van de oorlog, over de overlevingsdrang van de achterblijvers en waar de vluchtelingen van toen heen trokken.

Samen met de frisse koorklanken van Klimdraad, o.l.v. Veerle Christiaen en Wendy Dewancker en een vrolijke noot van folkgroep Te Fête zorgt de harmonie met hedendaagse werken voor de passende muzikale omlijsting.
Elke muzikant wordt samen met de familieleden van toen in beeld gebracht om op het einde van de avond met een collage van foto’s duidelijk te maken dat dankzij deze mensen de harmonie geworden is tot wat ze vandaag is: een mooie, bloeiende vereniging verbonden door muziek en vriendschap.